Yoga og spiseforstyrrelse

“Yogaen er mit frirum” – pige i 1:1 forløb
“Det er så vildt, at jeg ikke tænker på noget andet imens. Det troede jeg ikke var muligt.” – pige i 1:1 forløb

I samarbejde med min partner og fantastiske veninde Dina som driver virksomheden Sua Vida, laver jeg yoga med børn og unge der lider af spiseforstyrrelse. Det kan både være som en del af større behandlingsforløb bevilget af kommunerne, eller via private henvendelser fra forældre der ønsker hjælp til deres børn og unge.

Med hjertet først og fokus på den individuelle, finder vi sammen ud af hvordan en yogapraksis kan se ud for den unge. Nogle søger ro, andre en positiv forbindelse til kroppen, nogle har brug for leg og at føle de kan mere end de tror: her er der plads til det hele, og min fornemmeste opgave er at støtte og skabe rum, til det behov der er, på den givne dag. Der er altså ikke nogen “one size fits all” og derfor er yogatimerne i eneforløb – så er der heller ikke nogen at sammenligne sig med.

En spiseforstyrrelse kan føles, som en tiltrængt kontrol – for nogen en tryghed – og et fokus på noget andet end det der eventuelt ligger til grund for den spiseforstyrrelse man har udviklet.

En spiseforstyrrelse er samtidig et symptom på noget ukontrolleret og på en underliggende lidelse og det er derfor meget vigtigt og helt nødvendigt at man hurtigt, kommer i relevant behandling, som tager højde for denne underliggende lidelse og skaber rammer for en individuel, tilrettelagt behandling.

Citat: SuaVida.dk

Giv endelig lyd

Du behøver ikke stå alene


Vi har god kontakt til både psykiatrien og de kommunale sagsbehandlere, så der er mange veje ind. I kan kontakte mig via nedenstående kontaktformular, eller via Sua Vida her. Vi ved det er sårbart og møder jer altid med kærlig venlighed.

Yogiro v. Maria eliasen
4600 Køge
maria@yogiro.dk